Viihtyisä kirjasto innostaa oppimaan

Kirjasto 012

Lukemaan innostaminen, sanataiteeseen tutustuminen sekä tiedonhallinta ja -haku tapahtuvat ainutlaatuisessa ympäristössä Seinäjoen kaupungin pääkirjastossa Apilassa. Apilan lisäksi pääkirjastoon kuuluu Alvar Aallon suunnittelema kirjastotalo, joka avataan yleisölle Aallon alkuperäisten suunnitelmien mukaiseksi restauroituna 2014.

Apilan arkkitehtuuri on saanut vaikutteita, paitsi kirjallisuudesta, myös muun muassa japanilaisesta origamista. Kirjaston sydän on lukuportaikko, joka johdattaa pohjakerroksen musiikki- ja elokuva-aineistojen sekä nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuuden pariin. Värikkäitä lukukoloja sisältävän tilan innoittajana on ollut Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille.

Kirjasto 003

Ensimmäisen kerroksen lasten aineistojen osasto – Lasten Piilomaa – on sen sijaan saanut nimensä Lea Pennasen kirjasta Piilomaan Pikkuaasi. Kirjat on sijoitettu viehättävästi toteutettuihin kirjataloihin ja -laatikoihin.

Kirjasto tekee aktiivista ja suunnitelmallista yhteistyötä sekä kaupungin että maakunnan koulujen kanssa.

http://seinajoenkirjasto.blogspot.fi/p/blog-page.html

Kommentoi

Voit halutessasi kirjautua palveluun Facebook- tai Google-tunnuksin.

Voit myös kommentoida pelkällä sähköpostiosoitteellasi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×