Uusi ominaisuus kaikkialla.fi -palvelussa: OPS-tagit

Kaikkialla.fi -sivustolla on nyt uusi ominaisuus käytettävissä. Tavallisten avainsanojen lisäksi voit nyt kytkeä kirjoituksesi uuden perusopetuksen opetussuunnitelman yleiseen osaan (nimellä Yhteiset osuudet) OPS-tagien eli opetussuunnitelman avainsanojen avulla (ks. https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi).

OPS-tageja voivat olla esim. oppimisympäristöt, kestävä kehitys tai monilaiset oppimiskokonaisuudet. Kirjoituksesi lopussa määrittelemäsi OPS-tagit vievät ePerusteet-palvelussa siihen kohtaan opetussuunnitelmaa, jossa kyseisestä asiasta puhutaan. Osassa tageistä voi olla sekä sanan yleisempi vaihtoehto, esim.

– laaja-alainen osaaminen

sekä saman sanan useampi alavaihtoehto tarkemman määritelmän kanssa, esim.

– laaja-alainen osaaminen – Ajattelu ja oppimaan oppiminen (L1)
– laaja-alainen osaaminen – Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu (L2)
– laaja-alainen osaaminen – Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot (L3)
jne.

OPS-tagit mahdollistavat julkaisusi helpon linkityksen uuden opetussuunnitelman yleisiin linjauksiin ja tukevat kirjoituksesi pedagogista johdonmukaisuutta valtakunnallisen koulutuskeskustelun suunnassa. Jos huomaat, että palvelu ei tarjoa haluamaasi OPS:n kohtaa, voit ehdottaa sen lisäämistä viestittämällä osoitteeseen info@kaikkialla.fi.

×