Nurmijärvellä Oppimisfestivaali käyntiin

Screen Shot 2015-09-03 at 07.11.39

(Kuva OPH: Monialaiset oppimiskokonaisuudet tukevat mm. laaja-alaisen osaamisen alueilla)

Nurmijärven Yhteiskoululla (NYK) starttasi syksyn ensimmäinen Oppimisfestivaali. Fokus oli monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamisessa. Keskustelussa osuttiin moniin tärkeisiin kysymyksiin. Lopulta suunnitteluun päästiin kiinni jopa hienoisen innostuksen vallassa.

Yläluokilla ja lukiossa on isoissa kouluissa monia haasteita järjestää monialaiset oppimiskokonaisuudet uuden opetussuunnitelmien astuttua voimaan. Nyt on kuitenkin hyvä aika etsiä sopivia ratkaisuja. Hienoa, että Nurmijärven Yhteiskoulussa on koeviikkojärjestelmän yhteyteen tehty tilaa toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

Oppimisfestivaalin näkökulmasta tärkeää on ottaa opetussuunnitelma tueksi ja validoida omat opetuskokeilut. Toiseksi opettajan ammatillisen oppiminen ja informaalien verkostojen hyödyntäminen ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä. Oppimisfestivaalissa opetuskokeilut jaetaan oman työyhteisön kesken ja laajemmin verkossa. Katsotaan minkälaisia kokemuksia NYKistä kertyy!

×