Koulu Kaikkialla -juttusarja alkaa: Kaikkialla.fi

kaikfi_kavijat_kartta_levea

Tämän syksyn juttusarja Kaikkialla.fi:ssä kokoaa kuluneita vuosia ja meille tärkeitä teemoja Koulu Kaikkialla -hankkeesta (OKM, 2011–2015). Juttusarja kertoo eri näkökulmista Koulu Kaikkialla -hankkeen toimista ja seuraamuksista tuoden samalla hankkeelle läpinäkyvyyttä. Tässä ensimmäisessä postauksessa katsomme Kaikkialla.fi-verkkopalvelua ja sen myötä syntynyttä ekosysteemiä.

Kaikkialla.fi-verkkopalvelu lanseerattiin helmikuussa 2013, ja sen kävijämäärät ovat olleet kasvussa siitä lähtien (esim. lokakuun 2015 aikana kävijöitä 1159). Ilolla olemme huomanneet, että alueellinen näkökulma on toteutunut ja käyntejä verkkopalveluun on tehty eri puolilta Suomea (ks. kartta). Kaikkialla.fi on alusta asti tarjonnut yliopistollisen toimijan näkökulmasta merkityksellistä sisältöä oppimisympäristöihin liittyen. Sitä ovat tuottaneet niin verkostoon liittyneet tahot ja toimijat kuin Koulu Kaikkialla -tiimikin. Usein jutut ovat linkityksiä muihin sivustoihin kuten uutisiin ja hankejuttuihin. Kaiken kaikkiaan juttuja verkkopalvelussa on tällä hetkellä 1600. Kaikkialla.fi-käynnin keskimääräinen kesto (n. 2 min) viittaa, että avattua juttua on jääty lukemaan ja samalla on muitakin juttuja luettu.

Vimeo ja Youtube ovat olleet videoalustoina luomassa videoiden jakamiseen toimintavarmuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Kaikkialla.fi-palvelussa videoita on jaettu 86, ja Koulu Kaikkialla -hankkeen tuottamista videoista esimerkiksi Mennäänkö metsään -videota on katseltu tähän mennessä 1274 kertaa (Vimeo ja Youtube yhteensä).

Twitter-seuraajia @Kaikkiallafi-tilillä on tällä hetkellä 1575, jolloin se nousee Kaikkialla.fi-ekosysteemissä keskeiseksi ympäristöksi verkoston näkökulmasta. Opettajien ja muiden oppimisympäristötoimijoiden ammatillinen oppiminen informaaleissa verkostoissa on painottunut Facebookin lisäksi juuri Twitteriin. Twiittejä @Kaikkiallafi-tililtä on lähtenyt hankkeessa 1300. Vastaavasti verkostoon kytkeytyvien tahojen ja toimijoiden twiittejä on uudelleenpostattu Kaikkialla.fi-verkkopalveluun, jolloin Twitteriä vähemmän tuntevatkin toimijat ovat päässeet mukaan suomalaista koulutuskeskustelua seuraamaan.

Kirjoitus on ensimmäinen osa Koulu Kaikkialla -hanketta kokoavasta juttusarjasta. Muut jutut löytyvät täältä.

×