Etelä-Karjala

Liikkuva koulu 2014 -palkinnot Helsingin ja Lappeenrannan kaupungeille

Kiuru: ”…Lisäksi koulujen toimintakulttuuria on kehitettävä yhteisöllisempään ja osallistuvampaan suuntaan. Viihtyisämpi ja oppilaiden osallisuuskokemuksia lisäävä koulupäivä syntyy tekemällä yhdessä ja ottamalla oppilaat mukaan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan.”

Luontoon lauantaina 30.8.

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 30.8.2014.

Tarjolla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia eri puolilla Suomea!

Lisää tietoa: http://suomenluonnonpaiva.fi/4-2/paivan-tapahtumat/

Mediaa kädet savessa

”Tänä syksynä starttaavan Memo – mediapolulta monilukutaitoa -täydennyskoulutuskier­tueen työpajoissa ala- ja yläkoulun opettajille annetaan konkreettisia työkaluja siihen, miten mediakasvatusta voi luokassa toteuttaa. Koulutukset alkavat lokakuussa Lappeenrannasta ja jatkuvat siitä Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Nelipäiväisen koulutuksen aikana osallistujat pääsevät tutustumaan siihen, millaisia mediakasvatuksen keinoja näissä kaupungeissa on kehitelty.”

Tiede- ja teknologialuokat ja -laboratoriot tarjoavat opettajille mahdollisuuden rikastuttaa opetustaan

Luonnontieteiden, matematiikan, tietojenkäsittelyn ja teknologian opetuksen tukena ja rikastuttajana toimivat eri puolilla Suomea luokat ja laboratoriot, joihin opettajat voivat tuoda opetusryhmiään maksuttomille toiminnallisille opintokäynneille. Tilat tarjoavat mahdollisuuden työskennellä autenttisissa tutkimusympäristöissä, lisätä oppilaiden kiinnostusta LUMA-tieteitä kohtaan sekä antaa  kuvaa alan opiskelu- ja työmahdollisuuksista.

×