Etelä-Pohjanmaa

Uusi oppiaine opettaa elämänhallintaa ja vastuuta

”Tuore opetussuunnitelma tuo Etelä-Pohjanmaan kouluihin kokonaan uuden oppiaineen. Yrittäjämäinen toimintatapa otetaan osaksi perusopetusta koko maakunnassa. Tulevan oppiaineen toivotaan tukevan niin oppilaan kokonaisvaltaista kasvua vastuuseen kuin myös ylläpitävän maakunnan vahvaa yrittäjyysperintöä.”

Luontoon lauantaina 30.8.

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 30.8.2014.

Tarjolla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia eri puolilla Suomea!

Lisää tietoa: http://suomenluonnonpaiva.fi/4-2/paivan-tapahtumat/

Lapset ideoivat unelmien koulua

Seitsemäntoista eteläpohjalaista kuntaa ja Isokyrö ovat alkaneet  työstämään yhteistä seudullista opetussuunnitelmaa, joka otetaan käyttöön syksyllä 2016. Lapset ovat mukana ideoimassa unelmiensa koulua.

Viihtyisä kirjasto innostaa oppimaan

Kirjasto 012

Lukemaan innostaminen, sanataiteeseen tutustuminen sekä tiedonhallinta ja -haku tapahtuvat ainutlaatuisessa ympäristössä Seinäjoen kaupungin pääkirjastossa Apilassa. Apilan lisäksi pääkirjastoon kuuluu Alvar Aallon suunnittelema kirjastotalo, joka avataan yleisölle Aallon alkuperäisten suunnitelmien mukaiseksi restauroituna 2014.

Apilan arkkitehtuuri on saanut vaikutteita, paitsi kirjallisuudesta, myös muun muassa japanilaisesta origamista. Kirjaston sydän on lukuportaikko, joka johdattaa pohjakerroksen musiikki- ja elokuva-aineistojen sekä nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuuden pariin. Värikkäitä lukukoloja sisältävän tilan innoittajana on ollut Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille.

Kirjasto 003

Ensimmäisen kerroksen lasten aineistojen osasto – Lasten Piilomaa – on sen sijaan saanut nimensä Lea Pennasen kirjasta Piilomaan Pikkuaasi. Kirjat on sijoitettu viehättävästi toteutettuihin kirjataloihin ja -laatikoihin.

Kirjasto tekee aktiivista ja suunnitelmallista yhteistyötä sekä kaupungin että maakunnan koulujen kanssa.

http://seinajoenkirjasto.blogspot.fi/p/blog-page.html

×