Kanta-Häme

Ulos oppimaan! -koulutuksesta saat toiminnallisia ideoita opetukseesi!

”Tule nyt innostumaan Ulos oppimaan! -koulutukseen, josta saat toimintaideoita alakouluikäisten ulko-opetuksen järjestämiseen. Ulos oppimaan! -kirjan kirjoittajien Henna ja Matti Tampion vetämässä koulutuksessa pääset kokeilemaan käytännössä ulkona toteutettavia harjoitteita ja pelejä ja saat uusia ideoita monipuolistaa opetustasi. Koulutuksessa saatuja vinkkejä voit soveltaa eri oppiaineiden opetukseen.”

Leiritulilta uusia ideoita opetussuunnitelmaan

leiritulet_hattula

Hattulan sivistysyksikön esi- ja perusopetuksen väki lähti metsään viettämään opettajien Leiritulet-päivää, jossa luontoon sijoitetuilla rasteilla pohdittiin uutta opetussuunnitelmaa ja koulun tulevaisuutta. Kullakin rastilla heitä oli vastaanottamassa eri alojen asiantuntijoita valmiina herättämään keskustelua ja tuomaan uusia näkökulmia paikallisten opetussuunnitelmien laadintaan. Mukana inspiroimassa opettajia oli myös Koulu Kaikkialla -hankkeen tutkijatohtori Olli Vesterinen. Vesterinen toi mm. esiin, että

Oppilaat ja lapset oppivat monissa paikoissa ja ympäristöissä aikaan ja paikkaan katsomatta, ja koulun oppiminen on merkityksellistä tässä kaikessa.

Lue koko uutinen: Opettajat menivät metsään – leiritulet kipinöivät ajatuksia uuteen opetussuunnitelmaan

Myös YLE Uutisissa Hämeestä: http://areena.yle.fi/tv/2761782 (kohdasta 2:45)

×