KUUMA-kunnat

Oppilasagentit opettavat opettajia

Viime perjantaina kuultiin Oppimisfestivaali & Mediapolku 2015 -seminaarissa mm. Masalan koulun tieto- ja viestintätekniikan projekteista. Nyt Hesari uutisoi oppilasagenttitoiminnasta.

Perinteisesti ajatellaan, että opettajat opettavat ja oppilaat opiskelevat. Kuuma-kunnissa Uudellamaalla on toisin: oppilaat opettavat opettajille digitaalisia taitoja.

Koulu Kaikkialla -hankkeen yhteistyökumppanin KUUMA TVT -hankkeen oppilasagentit neuvovat opettajia ja oppilaita tieto- ja viestintätekniikan käytössä. Lue juttu Helsingin Sanomista:

Oppilasagentit tekevät yllätysiskuja: Kirkkonummella alakoululaiset opettavat tietokoneiden käyttöä opettajille

Tänä vuonna Mediapolulla löydettiin uusi suunta Kuuma TVT:n kanssa. Helsingin yliopiston eri alojen opiskelijoista koostuvat ohjaajaryhmät saivat ohjattavakseen aiempia vuosia pienemmät oppilasryhmät, sillä tänä vuonna oppilaat olivat Kuuma-kuntalaisten koulujen oppilasagentteja.

Uusi Mediapolku oli kaikin puolin raikas kokemus, mutta samalla se säilytti Mediapolun parhaat puolet: uusien teknologioiden opetuskäytön, runsaan vuorovaikutuksen oppilaiden, ohjaajien ja opettajien välillä sekä hyvän opetuskokemusen antaminen yliopiston opiskelijoille.

Yliopisto-opiskelijat toimivat projektiensa arkkitehteina ja suunnittelivat tapaamiskertojen sisällön yhdessä oppilasagenttien ja opettajien kanssa. Mediapolkuryhmät esittelivät tuotoksiaan päätöstilaisuudessa 24. huhtikuuta toisille oppilasryhmille, sekä muille kiinnostuneille. Katso päätöstilaisuuden taltioinnista ja Mediapolun kotisivujen arkistosta, mitä ryhmät ovat tänä vuonna tehneet.

Antti Rautanen
Mediapolkukoordinaattori
http://www.mediapolku.fi

Oppilasagentit mediapolulla

mediapolku_messut_logot

Mediapolku (mediapolku.fi) on projektikurssi, jossa yliopisto-opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat eri medioiden hyödyntämiseen liittyvän mediakasvatusprojektin peruskoululaisille. Tänä vuonna Mediapolku on toteutettu yhteistyössä KUUMA-kuntien tieto- ja vietintätekniikan kehittämishankkeen, Koulu Kaikkialla -hankkeen ja Helsingin yliopiston kanssa. Mediapolkuun osallistuvat oppilaat toimivat myös oppilasagentteina KUUMA TVT -hankkeessa.

Tule kuulemaan mitä peruskoululaisten ja yliopisto-opiskelijoiden yhteistyön tuloksena on syntynyt!

Ohjelma ja ilmoittautuminen:

http://www.kaikkialla.fi/mediapolulla/

×