Lappi

Muutosten tuulet puhaltavat koulussa, myös opettajan rooli muuttuu

”Suomalainen koulu valmistautuu muutoksiin, jotka tuulettavat rajusti perusopetusta ja opettajan roolia. Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön syksyllä 2016. Suuntaus on monialaisiin kokonaisuuksiin ja laaja-alaiseen osaamiseen.”

Luovuus ja leikillisyys freestyle-laskijoiden mediakäytänteissä

maiju_salla_mec2015

Koulu Kaikkialla -hankkeen tutkijatohtori Marjaana Kangas esitteli Sallassa MEC2015-konferenssissa meneillään olevaa tutkimusta otsikolla ’Creativity and Playful Digital Media Practices in the Context of Freestyle Skiing’. Esitysten pohjalta on tulossa julkaisu osoitteeseen:

http://seminar.net/

Esitysdiat:

https://drive.google.com/file/d/0B_b-Dq5gyPzpNTZuSU1wUEVrSmM/view?usp=sharing
(linkki korjattu)

Pellossa vietettiin iloista pelipäivää

oppimisfestivaalit_kartta_pello

Oppimisfestivaalien pohjoisimmassa koulussa Pellossa vietettiin viime perjantaina 20.2. pelipäivää.

Lankojärven koulun opettajat ottivat pelipäivä-haasteen vastaan ja suunnittelivat yhdessä oppilaiden kanssa koulun eri tiloihin pelipisteitä, joihin jokainen oppilas osallistui koulupäivän aikana.

Pelipäivän jälkeen oppilaat haastattelivat toisiaan kokemuksistaan. Oppilaskunnan hallituksesta Meri (13 v.) keräsi kokemukset yhteen ja kirjoitti päivästä pienen jutun:

”Päivän aikana pelattiin tietokonepelejä, lautapelejä, aarteenetsintää ja pelattiin ja leikittiin liikuntasalissa. Päivän aikana oppi paljon yhteistyötä ja eri-ikäisten kanssa toimeen tulemista. Pienemmät oppilaat opettelivat myös käyttämään karttaa, ja saivat toimia ilman opettajaa. He saivat harjoittaa myös suunnistustaitojaan. Vanhemmat oppilaat avustivat pienempiä tarvittaessa. Oppilaat saivat samalla liikuntaa ulkona sekä sisällä. Oppilaat antoivat enemmän positiivisempaa palautetta kuin negatiivista palautetta.

– Se oli kivaa ja oli kivaa tehdä rataa liikuntasalissa. Lautapelit olivat kivoja, ja koko päivä oli mukava, koska se oli erilainen. (Vilma, 10 v.)
– Jotkut rastit olivat hauskoja ja jotkut vähän tylsempiä. (Niklas, 11 v.)
– Oli mukava, kun oli joukkueita, ja rastit olivat hyvin suunniteltuja. Oli myös kiinnostavaa nähdä eri-ikäisten mielipiteitä asioista. Parannettavaa voisi olla pitempi aika eri rasteihin. (Sanna, 12v.)

Tämmöiset päivät virkistävät myös oppilaiden koulunkäyntiä. Tämmöisiä koulupäiviä toivotaan enemmän. Päivä oli liikunnallinen, mukava ja hyvällä tavalla erilainen koulupäivä.”

Oppilaskunnan hallituksen puolesta,
Meri (13 v.)

Ajatuksia ja kokemuksia Lankojärven koulun pelipäivästä voi käydä lukemassa myös blogista:
http://www.marjaanakangas.net

×