Tietoa palvelusta

Kaikkialla.fi-palvelun tarjoaa Koulu Kaikkialla -hanke (OKM 2011-2015), jonka perustehtävä on tukea eri oppimisympäristötoimijoiden työtä. Hankkeessa luodaan oppimisympäristöjen kehittäjistä vuorovaikutteinen verkosto, rakennetaan uudenlaista oppimisen toimintakulttuuria ja kehitetään sitä tukevaa pedagogiikkaa.

Etusivulta löydät viikon tuoreimman poiminnan sekä koonnit käyttäjien jakamasta sisältövirrasta, kanavilta, videoista ja koulutuksista. Etusivulta pääset myös tarkastelemaan juttuja alueittain.

Sisältövirta -sivulta löytyy palvelun sydän. Tähän sisältövirtaan tulevat näkyviin käyttäjien tuottamat sisällöt eli ‘kirjoitukset’ aikajärjestyksessä. Nämä voivat olla ajatuksia, kysymyksiä, vinkkejä tai linkkejä – oman oppimisympäristökehitystyön tilapäivityksiä. Mukana myös viestejä Twitter-yhteisöpalvelusta.

Kanavat-sivulle on koottu viiteen aihealueeseen oppimisen kaikkiallisuuden teemaan osuvia ajankohtaisia löytöjä verkosta. Yksi löydöistä on nostettu esiin myös etusivulle siniseen laatikkoon.

Oppimista kaikkialla -sivulle rakentuu Koulu Kaikkialla -hankkeessa luotuja sisältöjä kuten tutkimustietoa, videoita ja tietoa palveluista ja tapahtumista.

Mikä on kaikkialla.fi?

Oppimista tapahtuu kaikkialla – niin lasten kuin kasvatusalan ammattilaistenkin oppimista. Tämä verkkopalvelu kokoaa opettajia ja muita oppimisympäristöjen kehittäjiä avoimeksi asiantuntijaverkostoksi tavoitteenaan koulun toimintakulttuurin muutos. Verkkopalvelu on osa palveluekologiaa, jonka kehittämisestä vastaa Koulu Kaikkialla -hanke (OKM, 2011-2015).

Yhdessä. Kaikkialla.fi-palvelussa oppimisympäristöasiantuntijuus yhdistyy ja kerääntyy saman avoimen ja vuorovaikutteisen palvelun alle. Voit olla mukana eri toimijoita – opettajia, rehtoreita sekä järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen työntekijöitä – kokoavassa verkostossa.

Luovasti. Oppimisympäristöjen kehittäminen ylittää ja rikkoo rajoja. Kaikkialla.fi tuo nähtävillesi uusimmat poiminnat muuttuvasta, kaikkialla olevasta koulusta. Palvelu ohjaa sinut suoraan niin asiantuntijatiedon kuin vertaiskokemusten äärelle – voit olla kaikkialla! Hyödynnä ja jaa omaa luovuuttasi tai tutustu muiden ratkaisuihin palvelussamme.

Oppien. Oppimista tapahtuu kaikkialla. Oppimisympäristöjen muuttuessa myös oppimisen toimintakulttuuri muuttuu. Kaikkialla.fi:ssä voit olla mukana tarkkailemassa, arvioimassa ja pohtimassa, miten parhaiten hyödyntää oppilaiden tietoja ja taitoja eri oppimisympäristöissä. Voit jakaa ja hakea ideoita omaan opettajuutesi tai oppimisympäristöasiantuntijuutesi kehittämiseen.

Mikä on Koulu Kaikkialla -hanke?

Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Koulu Kaikkialla -hankkeessa luodaan eheyttä ja merkityksellisyyttä lasten ja aikuisten oppimisympäristöihin ja oppimiseen sekä tuetaan osallisuutta ja aktiivista toimijuutta.

1. Ongelmana on kouluoppimisen ja koulussa opitun eristäytyneisyys.
2. Ratkaisuna ehdotamme rajoja ylittävää pedagogiikkaa ja toimintakulttuurin muutosta.
3. Keinoina näemme asiantuntijaverkoston tukemisen ja toimintakulttuurin muutosta tukevien palvelujen kehittämisen.

>> Hanke Helsingin yliopiston kotisivuilla

Miten voin tuottaa sisältöä kaikkialla.fi-sivulle?

Kommentointiin riittää hyväksytty sähköpostiosoite. Omia jakamisia varten rekisteröidy palveluun tai kirjaudu Facebook- tai Google-tunnuksilla.

Kaikkialla.fi-verkkopalvelun käyttöehdot ja rekisteriseloste.

×